vrijdag 31 oktober 2014

Proef het familiebedrijf

Het jaar 2014 is door de VN uitgeroepen tot 'International Year of Family Farming'. Op donderdagavond 27 november wordt er in dit bijzondere jaar 2014 een unieke avond in Deurne georganiseerd.Een avond vermaak met twee interessante sprekers en het proeven van bijzondere hapjes en drankjes, gemaakt van streekproducten uit de Peel. Zelf mag ik deze avond mee organiseren.

Foto: Kok van Ria Joosten Catering & Evenementen bereid op de hand van de gast een heerlijke amuse van een crème van geitenkaas en een schuimpje van rode biet; zeer verrassend!

Het familie bedrijf zal op deze avond in de schijnwerpers staan.
Eén van de sprekers is Ria Joosten, eigenaar van Ria Joosten Catering & Evenementen en benoemd tot Zakenvrouw van het jaar 2014. Ria Joosten is oud inwoner van Neerkant en zal vertellen over vrouwen in het zaken leven en over haar passie: voedsel.
De tweede spreker is Peter Swinkels, oud topman van Bavaria, en hij zal meer vertellen over de kracht van het familiebedrijf. Peter Swinkels maakte deel uit van de zesde generatie Swinkels binnen de Bavaria-brouwerij. Peter wordt ook geroemd in zijn directe omgeving om zijn sociale betrokkenheid.

Familie bedrijven spelen een belangrijke rol in de voedselzekerheid. Onze inwoners worden door de landbouw van veilig, divers en kwalitatief hoogstaand voedsel voorzien. Daarnaast zorgen landbouwactiviteiten voor een leefbaar platteland en een goede regionale ontwikkeling. Gelukkig wordt het belang van gezond, verantwoord geproduceerd voedsel steeds meer ingezien. Kansen voor het familiebedrijf in de toekomst.

Het bijzondere aan deze avond wordt, dat de gasten kunnen genieten van heerlijke hapjes, die gemaakt zijn van eerlijke lokale streekproducten uit de Peel. Ria Joosten zal van deze streekproducten heerlijke hapjes maken. Dit wordt een unieke proeverij.
Benieuwd ben ik wat  voor hapje gemaakt wordt van de bijzondere streekproducten zoals:
  • de stoppelknollen, welke groeien in het voedselbos aan de Griedtsveenseweg in Zeilberg;
  • het wolvarken, dat buiten heeft gelopen aan de Belgerenseweg in Vlierden;
  • rund en kalfsvlees van de Zonnewende in Zeilberg
  • zwarte rammenas en rode biet uit de Koolhof
Daarnaast zijn er natuurlijk vele soorten bier, die volgens Brabantse familie traditie gebrouwen zijn met Brabantse ingrediënten. 

De avond vindt plaats op donderdagavond 27 november 2014 en vangt aan om 19:00 uur. Deze avond vindt plaats in de mooie kapel van Zorgdorp Deurne (voorheen Willibrordhaeghe) aan de Vlierdenseweg 109. Aanmelden voor deze avond kan eenvoudig via de website www.cda-deurne.nl , waarop ook meer informatie te vinden is. Ook is er nog ruimte om nog enkele streekproducten (bv geitenkaas) aan te bieden, welke op die avond speciale aandacht krijgen.

Zelf ben ik al een aantal maanden bezig met een groepje vrijwilligers om de avond 'Proef het Familiebedrijf' te organiseren. Voor mij als startende ondernemer van het bedrijf Bijzonder Brabants is dit een mooie kans om maatschappelijk betrokken te blijven en om mijn passie bijzondere groenten uit te dragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten