donderdag 29 januari 2015

Een passend logo voor Bijzonder Brabants

Onze onvergetelijke verse groenten uit de Brabantse open lucht willen we herkenbaar maken voor de klant. Deze herkenning willen we onder andere bereiken met een passend logo. Met trots wordt in deze blog het logo gepresenteerd.

Begin december hebben we Sander Kuunders gevraagd om voor ons bedrijf een logo te ontwerpen.
Sander komt uit Deurne en is 23 jaar. Hij heeft in Boxtel op het Sint Lucas gezeten en is nu grafisch ontwerper. We hebben uitgebreid met elkaar gesproken, zodat hij het gedachtegoed van Bijzonder Brabants kon betrekken bij het creatieve ontwerpproces. Naast een logo wilde we ook graag een beeldmerk, wat in de toekomst gebruikt kan worden op bijvoorbeeld kisten en labels. Vele input hebben we aangedragen voor het logo, zoals:
- Iets van de authentieke boerderij de Breemortel;
- Groen of groente, als natuurlijke beleving;
- Vriendelijke letters, niet alleen hoofdletters;
- Makkelijk leesbaar lettertype met name op beeldscherm;
- Brabant herkenbaar met de rood/wit geblokte vlag;
- Warme kleuren en ook te printen in grijstinten;
- Gevoel van beleving ontstaan.
Samen vormden we de eerste gedachten, waarbij we er al snel achter kwamen, dat het niet mee zou vallen om dit alles direct herkenbaar in een logo te verwerken.

Het resultaat waarmee Sander na een paar weken kwam was verrassend. Een mooi herkenbaar beeldmerk met daarbij heel passend de woorden Bijzonder Brabants.

De paarse kleur staat voor passie en dat past prima bij de passie die wij hebben voor onvergetelijke groenten.
De groene kleur staat voor de natuur, de natuurlijke omgeving en het landschap, waarin de groenten worden geteeld.
'Bijzonder' is in een bijzonder lettertype weergegeven, wat heel toepasselijk is voor ons bedrijf, dat bijzonder wil zijn.
En 'Brabants' is in een sierlijk lettertype opgenomen, dat verdient ons Brabant waar we trots op zijn en graag de sier mee maken.

Sander Kuunders is ook trots op het resultaat, wat hij als volgt omschrijft: 'Het logo van Bijzonder Brabants representeert de passie die zit in de echte Brabantse producten en het groene landschap waarin de groenten worden gekweekt, waar wij Brabanders zo trots op zijn'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten