vrijdag 16 mei 2014

Het einde en een nieuw begin

Op 6 mei 's-avonds had ik mijn laatste gemeenteraadsvergadering als wethouder. En wat dan? Ik voel me nog lekker jong en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een nieuw begin! Wekelijks wil ik een blog schrijven hoe dat nieuwe begin verder invulling gaat krijgen.

In mijn functie als wethouder was ik gewend om regelmatig een blog te schrijven om geïnteresseerde mensen te informeren over het wel en wee van de gemeente en mijn rol daarin. De laatste maand heb ik vaak de vraag gekregen: 'Weet je al wat je gaat doen?'. Daar heb ik steevast op geantwoord: 'Leuke dingen, dat heb ik altijd mogen doen en dat wil ik graag blijven doen'. Wat dat is is weet ik nog niet. Voor mezelf heb ik besloten om regelmatig een blog te blijven schrijven. Op die manier kunnen geïnteresseerden mij volgen op mijn ontdekkingsreis om invulling te geven aan mijn werkzame leven. Dus deze blog is de start van de ontdekkingsreis.

Op 7 mei loopt de wekker op hetzelfde tijdstip af als voor 7 mei. Het leven is al zo kort en ik wil ik maximaal van genieten. Na het ontbijt en de krant lezen een heerlijk rondje hardlopen van huis uit, door de Liesselse bossen en weer terug. Wel even wennen op zo'n tijdstip veel mensen op weg naar hun werk en kinderen op weg naar school. Aan de andere kant heerlijk in de buitenlucht en een mooie start voor mij als voorbereiding op de marathon in Berlijn, die ik op 28 september samen met 40.000 andere wil gaan lopen.

Het gemeentehuis met al zijn faciliteiten bestaat voor mij niet meer. Dat betekent, dat ik dat voor mezelf mag gaan organiseren: E-mail, agenda, telefoon, werkplek, afspraken maken etc.  Na het nodige verkennen via internet en praten met mensen, die daar ervaring in hebben heb ik mijn eerste stappen gezet. Het is Google geworden. Naast e-mail is hieraan onder andere gekoppeld een digitale agenda en Google Blogger, die ik nu gebruik voor deze eerste blog. Voor mij is dit praktisch. Met mijn PC thuis en onderweg met tablet en telefoon kan ik overal over mijn gegevens beschikken en de toepassingen gebruiken. 

Woensdag 14 mei werd een onvergetelijke dag voor mij. 's-Middags was voor Jasper Ragetlie en mij een informele afscheidsbijeenkomst georganiseerd in het Cultuur Centrum Martien van Doorne. Het was heel fijn om op die middag zoveel mensen te ontmoeten, waarmee ik de afgelopen tien jaar heb mogen samenwerken. Zonder al die mensen was het voor mij nooit mogelijk geweest om het wethouderschap in te vullen in het belang van onze 32.000 inwoners en hun toekomstige kinderen.
Iedereen, waarmee ik heb mogen samenwerken, Hartelijk Dank.Voor de toekomst heb ik allerlei ideeën, die ik verder ga verkennen. Hierbij overweeg ik ook om mogelijk een eigen bedrijf te starten. Om te weten, wat daar allemaal bij komt kijken heb ik op 15 mei de door de Kamer van Koophandel georganiseerde bijeenkomst 'Zo start u een eigen bedrijf' in Eindhoven bijgewoond. Een interessante bijeenkomst, waarbij het volgend aan de orde kwam: 
  • inzicht in eigenschappen van een ondernemer;
  • voordelen van een ondernemingsplan; 
  • tips voor marketing en marktonderzoek; 
  • uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten; 
  • informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
  • duidelijke uitleg over nut en noodzaak van de VAR.
Terug fietsend had ik genoeg stof meegekregen om over na te denken. Het was de moeite waard die middag.

Op vrijdag ochtend heb ik de Open Coffee DAS (  http://opencoffeeoostbrabant.nl/open-coffee/deurne-asten-someren/ )  bijgewoond in Willibrordhaeghe. Voor mij de tweede keer. De eerste keer was de start van Open Coffee DAS op 27 januari 2011. Het was een interessante ontspannende netwerk bijeenkomst onder het genot van een kopje koffie. Tevens werden we geïnformeerd over de toekomstplannen voor Willibrordhaeghe.

De eerste week van mijn ontdekkingsreis is me prima bevallen. Het was wel wennen om niet aanwezig te zijn bij de commissievergaderingen op het gemeentehuis. Aan de andere kant is het bijzonder leuk om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb me geen minuut verveeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten